Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Турция в София Айлин

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Турция в София Айлин
Коментари Харесай

Стоев обсъди с турския посланик облекчаването на трафика през границата

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Турция в София Айлин Секизкьок. Сред акцентите на диалога бяха обичайните добросъседски връзки и съдействие в сферите на миграцията и сигурността по границите, както и в други области от съвместен интерес.

Това осведомят от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

" Турция е непосреден комшия на нашата страна, съдружник в НАТО и значим сътрудник. Дори по време на пандемията продължаваме да поддържаме двустранния политически разговор на разнообразни равнища ", съобщи министър Стоев.

По отношение на ситуацията на границата и пропускателността на граничните контролно-пропускателни пунктове министър Стоев акцентира, че способените български институции са в тясна съгласуваност за намиране на взаимно допустими решения за облекчение на трафика през Граничен контролно-пропусквателен пункт.

В допълнение министърът на външните работи изрази вяра за подпомагане от страна на турските управляващи за провеждането на вота на територията на Турция за изборите на парламент, президент и вицепрезидент на България, планувани на 14 ноември 2021 година

Припомняме, че през вчерашния ден заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков организира телефонен диалог със Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция.

Двамата дадоха висока оценка на връзките сред България и Турция в областта на сигурността и вътрешните работи, включително - по отношение на ефикасната взаимна работа по защита на общата граница и противодействието на незаконната миграция.

Министър Рашков увери турския си сътрудник, че способените български институции подхващат всички нужни ограничения за облекчение на лекия и тежкотоварен трафик на българо-турската граница и ще продължат да работят с цялостен потенциал в духа на добросъседските връзки и в интерес на жителите на двете страни.

Министрите показаха убеденост, че интензивният двустранен разговор по всички въпроси от съвместен интерес ще продължи и в бъдеще.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР